Microsoft cloud roadmap: de snelheid van de cloud

Microsoft zet vol in op haar Mobile-First, Cloud-First strategie, aangetoond in de Microsoft cloud roadmap.

Wat merk je daarvan in de praktijk? Hoe ziet die roadmap er dan uit? En welke invloed kan jij op de Microsoft cloud roadmap uitoefenen? In dit artikel vinden we antwoord op deze vragen.

Blijf op de hoogte met de Microsoft cloud roadmap

De Cloud Platform roadmap werkt Microsoft frequent bij. Daarop vind je de aandachtgebieden en features die: recentelijk toegevoegd, in publieke beta, geannuleerd, of nog in ontwikkeling zijn. De roadmap staat netjes onderverdeeld in de volgende thema’s:

  • Cloud infrastructure
  • Enterprise mobility
  • Data management and analytics
  • Application development
  • Internet of Things

Diensten die Microsoft aanbiedt vanuit haar cloud kent continue ontwikkeling van bestaande functies en nieuwe capaciteiten. Kijk bijvoorbeeld naar de releases van Microsoft Intune dat het afgelopen jaar élke maand een behoorlijke update heeft gekregen. Klanten en haar eindgebruikers profiteren dus van nieuwe mogelijkheden met bestaande diensten. Een ander goed voorbeeld is Office 365: de allernieuwste functies zoals PowerPoint Designer komen eerst beschikbaar (Cloud-First) voor abonnees op Office 365, en daarna pas in de volgende “traditionele” release van Office.

Laat jouw stem gelden met UserVoice en feedback

UserVoiceWaar we jaren geleden niet wisten wat Microsoft exact aan het doen was en wat we konden verwachten, luistert Microsoft nu sterk naar de feedback die haar klanten en community geven. Daarnaast heeft Microsoft een aantal “UserVoices” gestart waarbij ook jij ideeën kan inbrengen die anderen vervolgens omhoog kunnen stemmen. Microsoft houdt deze punten en stemmen dagelijks nauwlettend in de gaten om de toppers hoog op de agenda te zetten van het desbetreffende ontwikkelteam. Een aantal van deze feedback- en UserVoice sites vind je via onderstaande links:

Wat vind jij van deze ontwikkelingen? Deel jouw gedachtes met het onderstaande reactieformulier.

mm

Over René Berendsen

Team Lead (Techniek) van het Moderne Werkplek team bij Winvision

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *