Windows 10 Group Policy Settings & Search voor beheer

Windows 10 Group Policy's FilterIn ons dagelijks werk leveren wij regelmatig Windows 10 Enterprise Check-in sessies aan diverse klanten. Tijdens deze sessies gaan we dieper in op Windows 10 en wat deze release kan betekenen voor de betreffende organisatie.

Een onderwerp dat vaak tijdens onze inventarisatie van verwachtingen naar voren komt is Windows 10 readiness. Ofwel: wat moet IT aan de back-end doen om überhaupt aan de slag te kunnen met Windows 10.

Bij de behandeling van dit onderwerp is één van de onderdelen het beschikbaar maken van de nieuwe Group Policies binnen de Active Directory omgeving. Hiermee kan IT de nieuwe functionaliteiten in Windows 10 centraal beheren. Bijna standaard volgt hierop de vraag: ‘Wat zijn dan deze nieuwe policies?’ Daar is eigenlijk geen volledig antwoord op te geven, aangezien het te veel is om op te noemen 🙂

Windows 10 Group Policy referentiesheet

Wat we wel kunnen betekenen is de link naar de Windows en Windows Server Group Policy referentiesheet:

https://www.microsoft.com/en-us/download/details.aspx?id=25250

In die sheet kan je op kolom H filteren voor welke policy instellingen er geïntroduceerd zijn met de komst van de nieuwe versie van Windows. Zo staan ze mooi op een rij waardoor je snel kan bekijken welke instellingen IT kan zetten bij de introductie van Windows 10.

Group Policy Search

Een andere tip is de online Group Policy Search die tevens is bijgewerkt met de nieuwe policies. Da’s een handige online tool waarmee je snel een Group Policy instelling kan bekijken inclusief de nodige details, zoals bijbehorende registry key en ondersteunde Windows versies.

Azure Logo

Tot slot, er zijn geen schokkende aanpassingen nodig om Windows 10 in een bestaande Microsoft-omgeving te implementeren. Windows 10 werkt immers samen met de recentere versies van Microsoft Active Directory, en voor de volume-licentie met KMS is de patch beschikbaar. Dus aan de back-end zal het niet liggen om snel met Windows 10 aan de slag te gaan. Have fun!

mm

Over René Berendsen

Principal consultant in het platformteam van Winvision

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *