Azure AD Domain Join voor Windows 10

Zoals beschreven in een vorige blog bestaat sinds Windows 10 de mogelijkheid om een Windows 10 machine direct te koppelen aan Azure AD. Deze blog beschrijft het proces dat een gebruiker dient te doorlopen om een Windows 10 machine te koppelen aan Azure AD. Naast de beschreven handmatige methode bestaat ook de mogelijkheid om domein verbonden machines automatisch te koppelen aan Azure AD.

Lees verder

Management via Intune – Mobile vs Computer

Microsoft wil met Windows 10 een uniform OS op de markt zetten voor PC’s, Tablets, Telefoons en ja, zelfs mijn Xbox. Dit klinkt als droommuziek, maar met alle opkomende cloud werkplekken en mogelijkheiden denkt hun managementsoftware, Intune denkt daar heel anders over, een korte recap.

Lees verder

16 onbekende Windows 10 Mobile apps voor productief 2016

Windows 10 Mobile apps uit top 16 onbekende productiviteit apps

Bij Windows 10 Mobile apps voor productiviteit denk je al snel aan de Office Mobile apps zoals Word, Excel, PowerPoint en Outlook, of aan OneDrive en OneNote. Deze handige, populaire apps ken je vast nu wel. Daarom hebben we voor jou…

Lees verder

Fix je Windows 10 update naar build 10586: dé TH2 Release?

De tweede major release (ofwel eerste major update) van Windows 10 met codenaam Threshold 2 komt in november 2015 uit. Mogelijk bestempelt Microsoft build 10586 als dé TH2-release, echter bevat deze meest recente build een nieuwe, nogal suffe SD bug: het updateproces hangt op zo’n 40% als je apparaat een SD-kaartje bevat. De oplossing spreekt voor zich: haal de SD-kaart uit het device vóórdat je Windows 10 update. Maar hoe gaan deze major release nou officieel heten? En minstens zo belangrijk: hoe gaan wij deze sexy afkorten? 😉

Lees verder

Windows 10 in de cloud: Join Azure AD

Met de komst van Windows 10 beweegt ook het besturingssysteem van Microsoft steeds dichter naar de publieke cloud. Het allerlaatste OS biedt nieuwe mogelijkheden om de cloud te bestijgen, zoals de optie ‘Join Azure AD’ die we in dit artikel stap voor stap toelichten met handige screenshots om jouw Windows 10 device te koppelen aan Azure Active Directory.

Lees verder